Protectia structurilor metalice, impotriva incendiilor

cu ajutorul vopselelor termospumante

Sistemele noastre de vopsele termospumante (pe baza de solvent sau apa) incep sa isi faca efectul incepand de la 180-200 grade C, formand pe suprafata otelului un strat special de spuma care impiedica incalzirea acestuia la temperatura critica. In acest fel, se poate obtine o rezistenta la foc a structurilor de la 30 pana la chiar 180 de minute.

Vopseaua termospumanta are de obicei o culoare alba, in functie de situatie peste stratul protector se pot aplica diverse vopsele cu rol decorativ.

Vopsitoria airless este pulverizarea fara aer a sistemelor de protectie anticoroziva care realizeaza un strat protector pe suprafetele pe care sunt aplicate. Datorita presiunii ridicate cu care este impins materialul de pulverizat in diuza din pistol se produce o atomizare a particulelor de vopsea care se depun pe piesa de acoperit si formeaza o pelicula protectoare uniforma si aderenta.

Cum functioneaza protectia antifoc?

Otel neprotejat supus unor temperaturi ridicate

Supus unei temperaturi critice de 500 °C, otelul isi pierde rezistenta. Rezistenta la foc poate fi mai mica de 30 de minute.

Protejarea otelului cu vopsea termospumanta

Aplicarea stratului de vopsea termospumanta (intumescenta) se realizeaza cu pensula, rola sau prin pulverizare.

Otel protejat supus unor temperaturi ridicate

Otelul astfel protejat, poate atinge rezistenta necesara ceruta de legislatie. Aceasta poate fi de 30, 60, 90, 120 sau 180 de minute.

Avantajele pulverizarii AIRLESS

Airless painting
  • Productivitate ridicata
  • Viteza de lucru ridicata
  • Gradul de finisare a suprafetei este excelenta
  • Rata ridicata de folosire a materialului de pulverizat

Se pot realiza protectii anticorozive la beton si metal in vederea protejarii suprafetelor impotriva coroziunii chimice, a agentilor atmosferici si desigur pentru asigurarea protective passive la foc. Controlul calitatii se realizeaza prin masuratori nedistructive, astfel ca grosimea de strat sa corespunda cerintelor din proiect, atat in strat umed cat si dupa uscare. In final se prezinta un raport cu masuratorile de grosime efectuate.

Aceasta pagina foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora.