Solutii integrate de protectie la foc!

Ignifugarea materialelor combustibile

Ignifugare lemn.

Datorită faptului ca lemnul este un material organic acesta poate lua foc foarte repede. Pentru a împiedica acest lucru este necesar sa tratam lemnul corespunzător astfel încât sa obtinem o intarziere semnificativa la foc.

Furnizam solutii de ignifugare a structurilor lemnoase si a materialelor textile, cu produse agrementate si autorizate.

Modul de aplicare se realizeaza după cum urmeaza:

  1. Se aplica solutia pentru ignifugare pe materialul lemnos, sub forma unei pelicule subtiri, prin pensulare sau pulverizare;
  2. apoi la intervalul de 24 ore de la prima tratare se repeta operatiunea de ignifugare a lemnului în condiții similare.

Cu toate acestea nu se recomanda tratarea lemnului în condiții de ploaie.

Cum functioneaza ignifugarea ?

Solutia ignifuga  este un produs lichid destinat peliculizarii suprafetelor pentru asigurarea protectiei impotriva focului materialelor care intra in componenta unor constructii civile, industriale sau agro-industriale. 

Materialele de constructii cel mai frecvent supuse tratarii cu solutie ignifuga sunt: lemnul (stalpi, grinzi, console, asterial/scanduri, podele, scari de acces, pereti de compartimentare, etc) si derivatele din lemn (OSB, MDF, PAL).

Tratamentul materialelor prezentate cu solutie de ignifugare a lemnului, in functie de calitatea acesteia, poate asigura o intarziere a aprinderii acestora la durate de peste 30 minute sau face ca materialul sa fie practic incombustibil.

Produsul nu este toxic si se aplica de regula in doua sau mai multe straturi prin pensulare, pulverizare sau imersie. Intervalul de timp intre aplicarile succesive este conditionat de uscarea stratului anterior, fenomen influentat de temperatura mediului ambiant. De regula, o solutie ignifuga se aplica la temperaturi pozitive, recomandabil peste +5 grade Celsius.

Material lemnos neprotejat

 La o temperatură de 120 - 150 de grade, lemnul se carbonizează, rezultând că se formează cărbune, care apoi se aprinde.

Protejarea lemnului cu solutie ignifuga

Aplicarea a minim 2 staturi de solutie salina la intervale de 12-24 ore, va conferi lemnului protejat o rezistenta la aprindere mai buna si asigura o pierdere de masa mai mica.

Lemnul protejat supus focului.

Lemnul astfel protejat, poate atinge intarzierea necesara ceruta de legislatie.

In functie de tipul materialului ignifugant si al numarului de straturi aplicate.

La ce este utila ignifugarea ?

Procedura de ignifugare sarpante este utila in combaterea:

Cariilor de lemn si altor microorganisme alaturi de fungi care sunt cele mai comune cauze ale degradarii lemnului, cu efecte vizibile fara prea mare efort (galerii ale larvelor, goluri, putregai).

Aplicarea solutiilor insecticide poate fi ineficienta, pentru ca nu se patrunde in profunzimea stratului de lemn. Prin lucrari de ignifugare sarpante de cea mai inalta calitate, putem combate acesti daunatori, protejand lemnul constructiei dumneavoastra.

Incendiilor care reprezinta unul din pericolele pe care le putem inlatura folosind masurile de protectie incluzand aici si lucrarile de ignifugare sarpante.

Lemnul este un material usor combustibil, deci riscul producerii unui incendiu este mare, care favorizeaza propagarea si extinderea intr-un timp foarte scurt. Acest lucru nu se va intampla daca protejati cladirea folosind procesul de ignifugare sarpanta si acoperis.

De ce sa apelezi la Romfire Protect Solutions pentru servicii de ignifugare sarpante?

Care sunt avantajele acestor lucrari si de ce este imperios necesar sa apelati chiar acum la noi?

Intretinerea componentelor de lemn prin ignifugarea sarpantei asigura protectia lemnului impotriva daunatorilor specifici precum : carii, mucegai, microorganisme. Aceste lucrari prelungesc viata lemnului, stopand biodegradarea in timp, si are ca efect ingreunarea aprinderii lemnului si ingreunarea propagarii incendiului prin reducerea vitezei de ardere.


Serviciile de ignifugare sarpante nu exclud in totalitate riscul producerii unui incendiu, dar cu siguranta le vor reduce in buna masura.

Material lemnos neprotejat-carii

 Carii de lemn – dintre care cel mai cunoscut este Anoblum punctatum – se dezvolta foarte bine in conditii de umiditate crescuta. Aceasta insecta prefera lemnul de esenta moale dar poate ataca si lemnul de esenta tare afectat de mucegai sau igrasie.

Material lemnos neprotejat-fungi

Aparitia fungilor este favorizata de un nivel de umiditate care depaseste 20% pe termen lung. Intr-un astfel de mediu, este accelerata descompunerea lemnului si structura acestuia.

Material lemnos neprotejat-mucegai alb

Mucegaiul alb este o ciupercă sub formă de pulbere alcătuită din diferite specii de ciuperci care pot apărea albe, verzi sau gri, în funcție de tipul de suprafață pe care a infectat-o.

Aceasta pagina foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora.