Noi protejam tot ceea ce tu construiesti ! Integrator de solutii de protectie la foc!

Instalarea sisttemelor de ventilatie

Instalarea sistemelor şi instalaţiilor de ventilare pentru evacuarea fumului si gazelor fierbinti , cu exceptia celor de tip natural-organizat.

Furnizam solutii intergrate la cheie, importam materialele si echipamentele necesare, asiguram montajul autorizat si calificat, punearea in functiune si mentenanta tuturor sistemelor.

Pentru toate sistemele instalate asiguram mentenanta, garantie si post-garantie.

Servicii de instalare și întreținere a sistemelor și instalațiilor de ventilare pentru evacuarea fumului și a gazelor fierbinți.

Evacuarea fumului și a gazelor fierbinți (desfumarea) este procesul de extragere din spațiile incendiate a unei părți din fumul și gazele de ardere în scopul asigurării condițiilor de evacuare a utilizatorilor și a folosirii mijloacelor de intervenție la stingere, precum și pentru evacuarea gazelor fierbinți degajate de incendiu în fazele de dezvoltare.

Desfumarea se poate realiza în mod natural sau mecanic:

Desfumarea naturală (prin tiraj natural organizat) se realizează prin evacuarea fumului și introducerea de aer proaspăt, direct sau prin tubulatură având legătură direct cu exteriorul, realizată astfel ca să asigure o eliminare satisfăcătoare a fumului din spațiul respectiv;

Evacuarea naturală a fumului se poate face prin unul din următoarele sisteme :

prin ferestre de desfumare în fațadă, prin trape pe acoperiș, prin guri de evacuarea fumului

Introducerea de aer proaspăt (denumit și aer de compensare) se poate face prin unul din următoarele sisteme: prin ferestrele de desfumare din fațadă, prin ușile spațiului care se desfumează, care dau spre exterior sau spre volume ce pot fi ușor aerisite, prin scări deschise

prin guri de introducere.

Desfumarea mecanică (prin tiraj mecanic) este asigurată prin extragerea mecanică a fumului și introducerea de aer proaspăt în mod natural sau tot pe cale mecanică, cu dispozitive astfel dispuse încât să asigure o desfumare a volumului considerat.

Desfumarea mecanica și dirijarea fumului se realizeza cu clapeti rezistenti la foc, voleți de desfumare, grile rezistente la foc.


Tipuri trape de fum

Trapa de fum electrica – are ca mecanism de deschidere un actuator electric alimentat la 24V.

Trapa de fum pneumatica – are mecanism de deschidere un piston pneumatic ce este acționat cu gaz (CO2). Deschiderea se poate realiza cu impuls pneumatic, prin traseu teava de cupru si butelie CO sau/si cu impuls electric (24V).

Trapa de fum pirotehnica – are mecanismul de deschidere un ax metalic introdus într-o teacă la baza căreia este montată o încărcătură explozibilă. Deschiderea se poate realiza cu impuls pneumatic, prin traseu teava de cupru si butelie CO sau/si cu impuls electric (24V).

Trapa de fum mecanica – are mecanismul de deschidere format dintr-un tandem de 2 sau 3 resorturi (telescoape) oleo-pneumatice – comprimare cu gaz. Deschiderea se poate realiza cu impuls pneumatic, prin traseu teava de cupru si butelie CO sau/si cu impuls electric (24V).

Aceasta pagina foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora.