Post Thumb

Peretii antifoc sunt realizati de cele mai multe ori din placi suprapuse de rigips, prinse pe structura metalica sau mai nou prin zidirea blocurilor de multigips.

Despre peretii antifoc din multigips:

Peretii despartitori sunt ziduri interioare, care nu fac parte din structura de rezistenta si au rolul de a delimita si separa incaperile unei cladiri. Pentru a asigura beneficiarilor cladirii confortul si siguranta necesare, peretii despartitori trebuie sa se caracterizeze in primul rand printr-o buna izolare fonica, rezistenta la foc si lipsa unei influente negative asupra sanatatii.

Post Thumb
Executie:

Zidaria/Peretii din multigips se realizeaza rapid, caramizile sunt prevazute cu nut si feder, ceea ce le permite sa fie ziditi foarte rapid, iar legaturile dintre blocurile de caramida se realizeaza cu un adeziv special.
Dupa realizarea zidului, acesta nu mai necesita tencuire, se pot aplica direct finisajele. Grosimea peretilor poate fi de 80, 100 sau 300 mm.

Rezistenta la foc:

Rezistenta crescuta la foc al blocurilor de gips MultiGips este rezultatul caracteristiciilor materialului din gips. Gipsul - sulfat de calciu dihidratat (CASO4 .2H2O) - contine 18 - 20% umiditate. In timpul incendiulu, ipsosul este deshidratat, iar temperatura acestuia nu depaseste 100 - 110oC pana la sfarsitului acestui proces.
Izolarea buna a gipsului se datoreaza de asemenea unui coeficient relativ mic de transmisie termica. Pentru peretii din blocuri de gips cu densitate de 600 kg/m3 in incaperi uscate coeficientul de transmitere termica = 0,30 W / m.K.