Post Thumb

Ce este protectia pasiva la foc ?

Protectia pasiva la foc cuprinde masurile ce se pot lua cu scopul de a preveni/limita sau stopa raspandirea focului. Protectia pasiva la foc este complementara protectiei active la foc si impreuna alcatuiesc sistemul de siguranta la foc. Dezvoltarea continua a domeniului constructiilor impune adoptarea de noi solutii privind protectia la foc a spatiilor si de noi metode si materiale utilizate in limitarea pagubelor, in cazul producerii unui incendiu. Acest lucru se realizeaza prin constructia de pereti, podele, tavane, usi si geamuri rezistente la foc, prin protejarea structurilor metalice si sigilarea golurilor si rosturilor tehnologice.

Putem enumera urmatoarele categorii de masuri de protectie pasiva la foc: zidarie din materiale rezistente la foc, protectia cu vopsea sau mortar a structurilor, sigilarea trecerilor si a golurilor tehnologice, mansonarea conductelor din materiale plastice, izolarea cablurilor electrice, montarea de usi si geamuri rezistente la foc, tavane si podele rezistente la foc. Toate aceste masuri pot salva vieti omenesti si limiteaza pagubele pe care focul le poate produce. Daca sunt suplimentate cu sistemele de protectie activa la foc, in mod sigur vor reusi sa controleze propagarea si stingerea incendiului, limitand pagubele.

Datorita progreselor tehnice, astazi avem posibilitatea de a lucra cu materiale din ce in ce mai eficiente, cu aplicabilitate in domenii diverse, de la constructiile clasice, pana la aeronave, oriunde exista riscul aparitiei incendiilor.

Noi, Romfire Protect Solutions, oferim clientilor nostri solutii pentru protejarea pasiva la foc de ultima generatie, precum si know-how-ul angajatilor nostri si al producatorilor externi, ce activeaza de peste 30 ani in domeniul de protectie la foc si si-au dedicat viata protejarii oamenilor si bunurilor.