Post Thumb
Etansari Antifoc pentru treceri de cabluri

Trecerile de cabluri sunt in general izolate cu un sistem format din straturi de vata minerala, vopsea si chit intumescent. Sub actiunea focului, acestea formeaza o spuma carbonica protectoare, ce impiedica arderea si raspandirea focului, atat in cazul planseelor, cat si in cazul peretilor.

Formarea acestui sistem nu necesita utilaje mecanice, motiv pentru care este unul dintre sistemele noastre cele mai des utilizate. Sistemul este potrivit pentru etansarea unui numar mare de tipuri de treceri.

Suprafata inchiderii este flexibila si permite eventuala reparare sau deschidere a sistemului, precum si amplasarea ulterioara de cabluri.

 
Post Thumb
Etansari Antifoc Treceri de conducte, Tevi PVC inflamabile

Etansarea antifoc a trecerilor de conducte din material plastic laminate incorporabile se face cu un sistem asemanator colierelor. Acesta impiedica propagarea focului, prin strangularea conductei si umple integral deschiderea cu un material special.

 
Post Thumb
Etansare antifoc conducte metalice

Etansarea antifoc a crapaturilor, trecerilor de cabluri si tevi metalice se face cu spuma poliuretanica. Sistemul poate fi utilizat in vederea inchiderii unor crapaturi si treceri greu accesibile. Capacitatea de expandare a spumei poliuretanice antifoc este de cca. 30 de ori, de aceea poate umple cu usurinta toate crapaturile.

 
Post Thumb
Etansare antifoc conducte metalice cu Silicon antifoc

Completat cu placi de vata minerala si, in cazurile date, cu alte chituri, acest sistem nu joaca doar un rol de protectie impotriva incendiilor, ci asigura si o flexibilitate durabila si permanenta, precum si o inchidere etansa rezistenta la apa.

Siliconul antifoc poate fi utilizat ca material de umplere a rosturilor si la inchiderea trecerilor, in cazurile in care are loc dilatarea termica a sistemelor, cum ar fi tevile metalice.

 
Post Thumb
ETANSAREA ANTIFOC TIP “MIXT” A TRECERILOR DE CABLURI, TEVILOR METALICE, CONDUCTELOR DIN MATERIAL PLASTIC SI A CONDUCTELOR DE VENTILATIE

Formarea acestei inchideri este asemanatoare cu cea folosita in cazul trecerilor de cabluri.
Difera numai in privinta utilizarii materialelor care isi maresc volumul la caldura si a folosirii unor sisteme auxiliare, in functie de conductele care strabat peretele.