Post Thumb
Cortine

Cortinele antifoc se folosesc cu succes pentru separarea a doua zone, fara a monta o usa rezistenta la foc, care sa incomodeze accesul.
Materialul special din care sunt fabricate nu permite trecerea focului dintr-o zona in alta. Coborarea cortinei si respectiv separarea zonelor se realizeaza gravitational, la declansarea alarmei de incendiu.
Cortinele antifoc-antifum pot avea dimensiuni de pana la 8x8m. Cortinele automate cu rezistenta la foc sunt utilizate pentru a controla raspandirea incendiilor in interiorul cladirilor si pentru a proteja traseele de evacuare in caz de incendiu. Prin intermediul gravitatiei, cortinele automate cu rezistenta la foc actioneaza de sine statator in caz de incendiu.

 
Post Thumb

Cortina poate fi declansata fie de o centrala de fum, fie de un sistem de alarmare la incendiu, fie de senzori independenti de detectie. In pozitia deschis (rulat) cortina poate fi ascunsa privirii prin integrarea in sistemele de plafon fals, spatiul necesar rularii ei fiind de aproximativ 30x30 cm.
Pentru cortinele rezistente la foc este utilizata fibra de sticla armata cu sarma din otel inoxidabil si acoperita cu silicon. Aceasta tesatura rezistenta la apa si are o mare rezistenta la actiunea focului incetinind sau chiar oprind raspandirea lui.